Minden napra egy zene

2019. február 21. 10:55 - Cofix

Obrigado 2018

>> Spotify playlist - 2018 (katt ide) <<

 A "jobb későn, mint soha" örökérvényű igazsággal mentegetőzve most köszönök el a 2018-as évtől.

 Izgalmas, tanulságos és nagyon kellemes év volt - köszönök mindent ami jó volt; és köszönök mindent ami tanított valamire.

 Hagyománnyá vált már nálam, hogy az adott évben legtöbbet hallgatott/leginkább megszeretett zenéket összepakolom egy listába és elmentem. Ez a 3.ik ilyen válogatásom.

 Az idei év változatosságát jól tükrözi a lejátszási listám eklektikus jellege: könnyed akusztikus gitárzenétől, az oldshool ganxta hiphop-on át, horzsoló rock balladákat és pszichedelik filmzenéket is érintve egészen a brutális drum'n'bass számokig - van rajta minden (is). 

Trendek/minták 2018-ból: 

  • Látszik rajta, hogy visszamentem táncolni: a koreográfiák zenéjét rommá hallgattam és erősen formálta az ízlésemet. Visszaigazolásként nagyon jó érzés volt találkozni a már korábban megismert és szeretett zenékkel találkozni a táncsuli falai között.
  • az év nagy felfedezettjei számomra: Nils Frahm és Son Lux. Többször is posztoltam tőlük. Zsenialitás csillan a munkásságukban és őszinte imádatot vált ki belőlem egy-egy számukat hallva.
  • nem hallgatok már olyan sok "durva" számot. Nem esik már olyan jól hallgatni, helyette inkább a kedvesebb/lágyabb zenéket többet hallgattam - talán. Mondjuk nem meglepő - az ember fia ha szerelmes, ne is hallgasson deathmetal-t :D
  • rehabilitáció alatt áll a hiphop, mint műfaj. Megtudtam, hogy mennyire széles és mély egyszerre ez a műfaj és nem feltétlenül csak a szövegdarálós rap-elést jelenti (thanks, captaim Obvious). Nekem ez jóleső újdonságként hatott
  • a Muse-ban ismét és megint csalódtam.
  • egyre kevesebb popzenét hallgatok. Mármint a toplistás zenékre gondolva. Nagyon nem tetszik az az irány ami felé elkezdett mozdulni a felkapott ízlésvilág. Trap-szerű, szövegorintált fos. Drake, Post Malone meg mindenféle nyikhaj tizenévesek uralták kb egész évben a listákat - és ez elborzaszt. Se zeneiség, se kreativitás nincs benne. Pocskondiázás, negativitás, igénytelenség. Mielőtt még rámragadna a feeling, inkább nem hallgatom őket és lemaradok a trendektől - nem bánom. Pár üde színfolt a toplistákban: Maroon 5 még mindig képes gigaslágert gyártani, 15 év után is. Grat srácok! Imagine Dragons: nálam ők a popzene megtestesítői jelenleg. Kellemes, mindneki számára befogadható zenét csinálnak, kissé felszínes megfogalmazásban de fontos mondanivalóval. Hiányoznak a dance/elektro/house slágerek. RIP Avicii mester

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zenebogar.blog.hu/api/trackback/id/tr3114640824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Minden napra egy zene
süti beállítások módosítása